Pohádka pro děti: Ekologický výlet

V dalším díle animovaného videa projektu Water Project H2Ooooh! se zvířecí kamarádi snaží vyčistit moře od veškerého odpadu... Povede se jim to? Procvičte si s dětmi angličtinu a zároveň si připomeňte, jak je důležité chovat se ohleduplně k životnímu prostředí.

Pokud by neplaval ve vodě odpad, jak krásné by bylo moře! Zvířecí kamarádi the Pet Pals se v tomto díle snaží najít místo, odkud odpad pochází. Vezmou si ploutve, kyslíkovou masku a hledají pod vodou. Kamarádům se podaří malou část moře vyčistit, ale to bohužel nestačí... Každý z nás musí pomoci.

Odhaduje se, že 884 milionů lidí nemá přístup k pitné vodě, téměř 1,5 milionu dětí ročně zemře na nemoci přenášené vodou. Populační růst, rostoucí urbanizace a chemické znečištění jsou hlavní faktory, které přispívají ke zhoršení kvality vody. Následky pro životní prostředí a pro lidstvo jsou značné. Na tuto problematiku se zaměřilo Gruppo Alcuni, které ve spolupráci s UNESCO a RAI Fiction vypracovaly 3D animovaný televizní seriál se zvířecími kamarády the Pet Pals.