Užijte si vodní atrakce i program plný pokusů a vyrábění

Brněnský zábavní vědecký park VIDA! láká na (Ne)omezené léto. Těšit se můžete na chytrou zábavu uvnitř i venku.

Uvnitř na vás čeká kromě 175 stálých exponátů také výstava (Ne)omezení, kde si vyzkoušíte nejrůznější vychytávky, které pomáhají lidem s hendikepem. Venku zase objevíte nové vodní exponáty a za pěkného počasí tady zhlédnete show Bez hranic, o jejímž průběhu rozhodují diváci. Pro rodiny s dětmi je na každý prázdninový den připravený program s pokusy Souboj živlů. Vyzkouší si spoustu zajímavých pokusů s ohněm, vodou, vzduchem i zemí a na vlastní kůži se seznámí se sílou těchto lidských (ne)přátel.

Využijte letní nabídky!

Celé léto je každý čtvrtek VIDA! otevřená až do devíti večer. Ti, kteří si chtějí užít návštěvu až po práci či dni stráveném u vody, mohou využít nejlevnější odpolední vstupenku jen za 90 Kč. Tato vstupenka platí každý všední den od 16 hodin.

Novinky pod širým nebem

Vodní pumpy, bosonohý chodník, umělé vlny, vodotrysky a spousta nově zasazené zeleně – to jsou novinky, které na vás čekají ve venkovní expozici. Těšit se můžete i na příjemné posezení s výhledem na nejkrásnější pavilony brněnského výstaviště. Na čerstvém vzduchu objevíte i další atrakce jako například obří uši, Pascalovu fontánu, hučící kámen, Archimédův zákon nebo malování slunečními paprsky.

Souboj živlů

Rodiny s dětmi si během prázdnin ve VIDA! mohu užít program s pokusy zaměřený na čtyři přírodní živly. Vyzkouší si rozhýbat předměty horkým vzduchem nebo zapálit bubliny na vodě. Naučí se, jak to udělat, aby obyčejný kapesník vydržel žár ohně. Společně odhalí, jak funguje podmořská sopka nebo potápěčský zvon, díky kterému je možné vydržet pod vodou i dlouhé hodiny. Na závěr programu si vyrobí jedinečný náramek s planetami sluneční soustavy. Prázdninové labodílny Souboj živlů se konají několikrát denně za příplatek ke vstupnému 50 Kč za skupinu (1–4 os.) a jsou vhodné pro děti od 5 let.

Zdroj: vida.cz