Víte, proč mají ryby ploutve nebo šupiny?

Chtěly by se vaše děti naučit nahodit udičku, hodit harpunu nebo chytit rybu do podběráku? A nebo by chtěly jen pořídit rybičky v akváriu? Pak je bude jistě bavit další díl pohádkového pořadu Ty Brďo! od České televize, tentokrát s názvem "Brďo a ryby".

Ty Brďo! je encyklopedický pořad České televize pro děti předškolního věku. Vysílá se na stanici ČT:D pravidelně každé úterý, díly pak najdete i na webu ČT edu.

Tentokrát se s Brďem dozvíte, proč mají ryby ploutve nebo šupiny, proč je v jižních Čechách tolik rybníků a jak vlastně dýchají ryby pod vodou.

Pořadem provází řada animovaných postaviček, které si hrají na televizní soutěž. V hlavní roli je batole Brďo a jeho kamarád Dudlík. Brďo je zvídavé dítě, které chce vše vědět a vše si zkusit, prostě sympatický lumpík a Dudlík je takový "Brouk Pytlík" gumového světa – všechno zná, všechno ví, poví, i co neví!

Každý díl začíná tím, že se Brďo probudí v postýlce obklopen třemi vílami, které mu krátce představí probírané téma. Pak vstoupí do televizní soutěže, kde na něj čekají různé úkoly a kvízy.

Video naleznete na edu.ceskatelevize.cz