Dojde na Zemi voda? Blíží se války o vodu?

Na netradiční, napínavé a nebezpečné putování za vodou po celém světě se můžete vydat v publikaci Zbyňka Hrkala "O lidech a vodě". Autor v knize zprostředkovává své zkušenosti s využíváním vodních zdrojů v rozvojových zemích, které navštívil.

Zkušený hydrogeolog (a také autor několika detektivních příběhů) hledal a nacházel vodu v oblastech vyprahlých i vodou oplývajících, od zemí Blízkého východu přes pouště Střední Asie a Afriky po tropické džungle Amazonie a jihovýchodní Asie i studený Island.

Poznal místa, kde se vodou neuvěřitelně plýtvá, kraje, kde domorodci denně putují pro kbelík vody, i země, které umějí využít každou kapku. Při návštěvě atraktivních míst na naší planetě, Izraele, Nepálu, Bangladéše, Tádžikistánu, Libye, Spojených arabských emirátů, Islandu či Řecka, se můžete seznámit s hlavními problémy zásobování vodou a získat tak představu o technických a organizačních možnostech, které dnešní civilizace má k jejich řešení.

Autor vidí budoucnost naší planety v optimistickém světle díky technologiím, které umožní lidstvu přežít i v podmínkách, které považujeme za kritické.

Doc. RNDr. Zbyněk Hrkal, CSc. (1957) je český hydrogeolog a vědecký pracovník ve Výzkumném ústavu vodohospodářském. Je uznávaným autorem věděckých prací ve svém oboru. Pod pseudonymem Robert Hofman nebo David Spark se věnuje rovněž beletristickému zpracování zážitků ze svých cest, a to v netradiční formě thrillerů.

Knihu "O lidech a vodě" naleznete zde