Jahodové limonády - tentokrát tak trochu jinak

Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může obsahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Jahod tedy není nikdy dost :). Tentokrát jsme vyzkoušeli tak trochu netradiční kombinace. Nechejte se inspirovat...

Jahodová limonáda s bazalkou

Co budeme potřebovat:

hrst jahod, 3 stvoly bazalky, jahody a bazalka na ozdobu

Postup:

  • jahody a bazalku rozmixujete, použít můžete také šnekový odšťavňovač
  • doplníte perlivou/neperlivou vodou dle chuti
  • sklenici ozdobíme bazalkou

Jahodovo-bezinková limonáda

Co budeme potřebovat:

3 jahody, 1 lžíce bezinkového sirupu

Postup:

  • jahody rozmixujete a přecedíte přes husté sítko - získáte tak čistou šťávu bez zrníček, použít můžete také šnekový odšťavňovač
  • doplníte 1 lžíci sirupu a zalijete perlivou/neperlivou vodou dle chuti