Proč je voda v moři slaná?

Už se vás děti ptaly, proč z nebe padají kapky vody a proč je voda v mořích slaná? Pak se bude hodit další díl pohádkového pořadu Ty Brďo! od České televize, ve kterém se děti dozví odpovědi na všechny možné "mokré" otázky.

Ty Brďo! je encyklopedický pořad České televize pro děti předškolního věku. Vysílá se na stanici ČT:D pravidelně každé úterý, díly pak najdete i na webu ČT edu.

Tentokrát si Brďo bude muset poradit se záludnými „mokrými“ otázkami Trpaslíka a Krále Chameleona, Zlý Obr ho bude navádět k vypuštění přehrady a šílený vědec Megawatt ho pošle lovit ryby. Pokud se podaří Brďovi projít čtyřmi náročnými koly soutěže, splní mu kouzelný Had jeho tajné přání.

Pořadem provází řada animovaných postaviček, které si hrají na televizní soutěž. V hlavní roli je batole Brďo a jeho kamarád Dudlík. Brďo je zvídavé dítě, které chce vše vědět a vše si zkusit, prostě sympatický lumpík a Dudlík je takový "Brouk Pytlík" gumového světa – všechno zná, všechno ví, poví, i co neví!

Každý díl začíná tím, že se Brďo probudí v postýlce obklopen třemi vílami, které mu krátce představí probírané téma. Pak vstoupí do televizní soutěže, kde na něj čekají různé úkoly a kvízy.

Video naleznete na edu.ceskatelevize.cz