Za "sněhovou lavinou" a kaskádami Prudkého potoka

Tento 5kilometrový výlet se bude líbit těm, kteří mají rádi cesty kolem vody. Zároveň ale pro vás nesmí být problém trochu náročnější terén. Přechod přes potok bude pro vás a vaše děti příjemným zpestřením.

Prudký potok pramení v údolí mezi horami Podbělka, Sušina a Tetřeví hora v pohoří Králický Sněžník. Na horním toku vytváří četné přírodní kaskády a menší vodopády. Délka toku je zhruba 9 km a tvoří překrásnou přírodní scenérii.

Výchozí místo do kaňonu Prudkého potoka je z obce Vysoké Žibřidovice. Cesta však není doporučována za deštivého počasí.

Turistická trasa vede po lesní asfaltové silničce, kde nic nejezdí a téměř celou cestu je vedena kolem potoka. Voda Prudkého potoka je zde tak prokysličená, že je úplně bílá a vypadá jako klikatící se sněhová lavina. Nejvýraznější vodopád je vysoký 2 metry. Podél celého toku vede červená turistická trasa.

Nejkrásnější část výletu začíná u rozcestí Pod srubem, kde turistická značka nadále lemuje potok a opouští silnici. Následuje přibližně 600 m, kdy se z cesty stane cestička a párkrát budete donuceni přeskákat potok po kamenech, což je pro děti velké dobrodružství.