Jak žít bez odpadu?

Chtěli byste vyzkoušet životní styl "zero waste", ale zatím nevíte, jak na to? Pak právě pro vás je určena kniha s názvem "Bez obalu", která je vůbec první českou publikací o životním stylu s nulovým odpadem.

Uskromnit se, začít nakupovat lokálně, omezit konzumaci živočišných produktů a mít se rád...to radí autorka knihy Barbora Tlustá.

Zero waste znamená nulový odpad. Znamená to žít bez odpadu, udržitelným způsobem, být šetrný k životnímu prostředí, k místu, kde žijeme a chceme žít i nadále. Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik odpadu vyprodukujete? Kolik čeho kupujete, kolik obalů pak vyhodíte? Máte pocit, že toho doma máte prostě moc? Zkuste zero waste!

Tato knížka vám ukáže, jak do života postupně zavádět změny, které vám pomůžou omezit produkci odpadu, odmítnout zbytečný přebytek, začít žít udržitelně a uvědoměle, zdravě, kreativně a v klidu.

Knížka vás provede základy zero waste, zjistíte, proč je lepší omezit odpad, než recyklovat a jak toho docílit. Dozvíte se, kam chodit nakupovat, jak to funguje v bezobalových obchodech, jak neplýtvat jídlem a vyrobit skvělé pochoutky ze surovin, o kterých jste si doteď možná mysleli, že už se nedají využít. Poradí, jak doma zredukovat drogerii a kosmetiku, aniž byste přišli o kvalitu, na kterou jste zvyklí, jak udržitelně pořizovat oblečení a jak se bez zbytečného odpadu v klidu starat o malé či větší děti. Čekají na vás také kapitoly o Vánocích, Velikonocích a oslavách a dárcích, které vám ukážou, že se kvůli minimalizaci odpadu nemusíte vzdávat tradic. A mnoho dalšího. Kniha obsahuje originální ilustrace, ilustrované recepty i foto návody a také užitečné tipy a odkazy.

Autorka knihy, Babora Tlustá, vystudovala herectví na Brněnské konzervatoři, ale následně se kvůli zdravotním problémům a změně stravy dostala k tomu, že spolu s maminkou otevřela první brněnskou raw cukrárnu. Po seznámení s dokumentaristkou Ivou Strnadovou se začala kromě stravy zajímat také o přírodní kosmetiku a hlavně o téma ekologie, což vedlo k tomu, že společně s Ivou a mámou otevřely bezobalový obchod s lokální přírodní kosmetikou.

Knihu "Bez obalu" naleznete zde