NEZkreslená věda o vodě

Dnes pro vás máme skvělé video o vodě, vodním i vodárenském koloběhu od Akademie věd České republiky.

NEZkreslená věda je ojedinělý popularizačně-vzdělávací cyklus Akademie věd České republiky. Krátká animovaná videa tematicky zaměřená na vědu a poznání edukační a zábavnou formou přibližují zajímavé jevy (nejen) studentům a pedagogům základních a středních škol. V současné době vyšlo již 5 velmi úspěšných řad.

V lednu byl zveřejněn první díl páté řady NEZkreslená věda – s názvem VODA. Vznikl ve spolupráci s Ústavem pro hydrodynamiku, jeho odborným garantem je RNDr. Lenka Pivokonská, Ph.D.

Diváci všech věkových kategorií se mohou těšit na díly se zaměřením na přírodní, technické, humanitní i společensko-vědní obory, konkrétně: Voda, Barbaři, Kukátko do nanosvěta, Chytré materiály, Jak funguje internet?, Civilizační choroby a Nebojte se ekonomie.

Novinkou páté řady jsou české a anglické titulky ke všem sedmi dílům. Série se tak stává přístupnou i skupině neslyšících a zahraničních diváků. Celou řadou provází komentář herce Pavla Lišky v doprovodu ilustrací Tomáše Zacha.

NEZkreslená věda je ve formě DVD distribuována na základní a střední školy a další vzdělávací instituce. Pravidelně se také prezentuje na vzdělávacích a populárně-naučných akcích Akademie věd ČR. Předcházející čtyři série byly úspěšné, v tuto chvíli mají na sociálních sítích více než 4,7 milionu zhlédnutí.

Zdroj: avcr.cz