Objevte Tajný život města s aplikací Pl@ntNet

Procházíte se lesem a netušíte, jak se jmenuje květina, která právě kvete? Aplikace na určování rostlin Pl@ntNet, kterou pomáhali naplnit školáci, vám to prozradí!

Pro rozeznání druhů rostlin během procházky v přírodě už nepotřebujete atlas rostlin. Stačí si do svého mobilu nebo tabletu stáhnout bezplatnou aplikaci Pl@ntNet, která vám pomůže odhalit, o jakou rostlinu se jedná.

Staňte se badateli!

Mobilní aplikace Pl@ntNet vás vtáhne do barevného a voňavého světa rostoucích druhů rostlin. Tento inovativní způsob poznávání rostlin vás bude nejen bavit, ale vytáhne vás ven - na místa, kde můžete bádat a objevovat něco nového a hodnotného ...

Školy zapojené do projektu objeví zajímavé lokality a rostlinné druhy ve svém okolí a budou je moci prezentovat široké veřejnosti. Navíc objeví kouzlo badatelsky zaměřeného vzdělávání, které určitě přispěje k větší oblibě výuky přírodovědných předmětů na školách!

PlantNet je aplikace vyvinutá francouzskými vědci, dostupná pro iOS a Android. Stačí vyfotit list, květ, plod rostliny nebo kůru stromu, kterou objevíte třeba na výletě, a PlantNet ji na místě rozezná a určí.

Česká a slovenská verze aplikace vznikla v rámci projektu Tajný život města. Tento česko-slovenský projekt připravila skupina VEOLIA ve spolupráci se vzdělávacím centrem TEREZA (ČR) a Centrem environmentální a etické výchovy ŽIVICA (SR).

Více na: www.tajnyzivotmesta.cz