Objevujte mořská pobřeží i nejtemnější hlubiny!

Máme pro vás další tip na zajímavé čtení, které bude vaše děti bavit. Výpravná obrázková encyklopedie odpoví na všechny otázky, které se skrývají pod hladinou.

Kniha s názvem "Profesor Astrokocour: Pod hladinou" od Dominica Wallimana, která sklidila obrovský úspěch hned po svém anglickém vydání, přiblíží všechna tajemství od mořského pobřeží až do nejtemnějších hlubin tajuplného světa pod hladinou.

Odkud se vzala všechna voda, která je na naší planetě? Co je vlastně korálový útes? Můžeme se dostat až na dno oceánu?

Přestože oceán pokrývá téměř tři čtvrtiny zemského povrchu, stále je zhruba z 95 procent neprobádaný. Vydejte se spolu s profesorem Astrokocourem a jeho partou na výpravu od mořského pobřeží až do nejtemnějších hlubin tajuplného světa pod hladinou. Od obřích velryb po podmořské sopky – na téhle hlubokomořské výpravě je toho hodně k objevování!

Dominic Wallian napsal sérii naučných knih pro děti a mládež, mezi které patří také tituly s názvy "Profesor Astrokocour: Hranice vesmíru" a "Profesor Astrokocour: Křížem krážem lidským tělem". Vystudoval ve Velké Británii fyziku a nyní se věnuje programování kvantových počítačů. Vynikl jako znamenitý popularizátor přírodních věd pro děti a mládež. Jeho zábavné populárně naučné příspěvky můžete najít na YouTube, kde má vlastní kanál s názvem "Domain of science".

Knihu "Profesor Astrokocour: Pod hladinou" naleznete zde