Palmy na severním pólu, velký příběh o klimatických změnách

Proměny klimatu od samého počátku Země až do dnešních dní dětem představí kniha Palmy na severním pólu. Autor Marc ter Horst s vtipem a jednoduše vysvětluje malým čtenářům co klimatickou změnu dnes způsobuje a jaké jsou její následky.

Všichni mluví o klimatických změnách, jenže málokdo tomuto tématu skutečně rozumí. Vy ale budete, až si knihu přečtete. Nizozemský autor vypráví o klimatu a jeho změnách jako romanopisec s nadšením vědce. Vyprávění začíná v dávné minulosti, vysvětluje jak a proč ke změnám dochází a jak na jejich důsledky naše současná společnost reaguje.

Knížka je doslova nabitá informacemi, zároveň je čtivá a navzdory závažnosti tématu — zábavná. K tomu velkou měrou přispívají vtipné, hravé ilustrace a infografiky Wendy Pandersové.

Titul knihy přeložený do češtiny jako Palmy na severním pólu, velký příběh o klimatických změnách je výstižnou textovou zkratkou celé problematiky klimatické změny, stejně jako obálková ilustrace zajíce skákajícího přes kry, hned vedle medvěda a velryby umístěných ve vodě.

Knížka je určena dětem od osmi let, ale patří mezi knihy, které koupíte svým dětem, abyste si je mohli také přečíst. Vtipného, srozumitelného a takto uceleného výkladu, který umožní orientovat se v základech klimatických změn, není dostatek ani v dospěláckém světě.

Knihu naleznete zde