Knížka aktivit Buď eko! pro všechny, kteří se zajímají o naši planetu

BUĎ EKO! je knížka, která vyšla v nakladatelství JIRI MODELS, a.s. a na celkem 96 stranách plných aktivit na téma ekologie naleznete odpovědi na otázky, které vás zajímají.

Knížka nabízí náměty na konkrétní aktivity, které mohou pomoci k ochraně naší Země. Krátké texty vedou čtenáře k zamyšlení nad svým životním stylem a nad tím, jak by se dal zlepšit s ohledem na naši planetu.

V knize naleznete praktické nápady z každodenního života, které můžeme začít praktikovat hned. Jde o témata, jako je minimalizace a třídění odpadů, nakupování s rozmyslem, spotřeba vody a energií, apod..

V knize naleznete i mnoho zajímavých úkolů, například úkol s názvem ČASOVÁ SCHRÁNKA. Děti mají na stránku napsat své „ekologické poselství“ a dopis někam uschovat. S tím, že ho za pár let může někdo jiný najít.

Nebo úkol s názvem ZACHRAŇ NÁS, který se týká zvířat na pokraji vyhynutí. Děti si mají vybrat konkrétní zvíře, které je nějak ohroženo a zamyslet se, co ho nejvíce ohrožuje, v čem je toto zvíře užitečné, atd. Děti se tak učí přemýšlet nad problematikou v souvislostech.

Knížka BUĎ EKO! je vhodná pro děti od cca 5 let. S pomocí rodičů některé úkoly zvládnou i mladší děti, ale největší přínos má pro školáky.

Knížku BUĎ EKO! naleznete zde