Tip na podzimní čtení: Soft City (Pří)jemné město

Také byste chtěli žít ve městě, kde můžete spát při otevřeném okně? (Pří)jemné město znamená lehkost a pohodlí, přizpůsobuje se našim neustále se měnícím potřebám, podporuje rozvoj našich vztahů a přizpůsobuje se radostem našeho každodenního života. Jak ale proměníme současnou realitu většiny našich měst?

Autor David Sim v knize ukazuje, že to je možné, když budeme hustě zastavěné prostředí navrhovat v lidském měřítku. Příjemné město ale musí nabízet víc, než jen zvyšovat hustotu.

V knize naleznete nápady, návody a inspiraci pro každého, kdo se zajímá o výstavbu měst. Sim ukazuje, jak může být jakékoliv město efektivnější, příjemnější pro život a lépe propojené se životním prostředím.

Kniha „Soft City“, „(Pří)jemné město“, byla přeložena zhruba do 20 jazyků a potvrdila tak Davida Sima na pozici myšlenkového vůdce v oblasti měst pro život a udržitelného plánování.

O autorovi:

David Sim studoval architekturúu ve svém rodném Skotsku, později dokončil své vzdělání ve Skandinávie. Po výrazné kariéře přednášejícího architektury na univerzitě ve švédském Lundu, kde získal studentskou cenu „učitel roku“, strávil 17 let v renomované architektonické kanceláři Gehl plánováním měst.

Jako uznávaný praktik má David Sim za sebou hodně projektů: osobně vedl tvorbu master plánů, od předměstí australského Melbourne po centrum Tokia, od nového uspořádání obchodních domů IKEA až po obnovu novozélandského města Christchurch po ničivém zemětřesení v roce 2011.

Knihu naleznete zde