Velryba Gréta - nejslavnější zpěvačka v moři

Citlivá, krásně ilustrovaná knížka pro děti vypráví příběh o velrybí zpěvačce Grétě. Ta ze dne na den ztratí hlas a nikdo neví proč. Až v podmořské ambulanci se přijde na to, že onemocněla kvůli znečištěné mořské vodě. Jak to s Grétou dopadne? Rozezní se podmořským světem zase její krásný hlas?

Originální příběh spisovatelky Andrey Gregušové, Zuzany Mitošinkové a ilustrátorky Nasti Sleptsové vychází z lásky k přírodě a otevírá dětem citlivým způsobem jedno z nejpalčivějších témat současnosti - znečišťování oceánů. Hravě a nenásilně navíc dává nejen dětem tipy, jak přírodě a zvířátkům pomoci a žít ekologicky.

V knize děti naleznou i tipy, jak mohou Grétě a jejím kamarádům pomoci - například vyměnit plastovou lahev za skleněnou nebo si nosit na nákupy vlastní tašku. Nechybí ani malý atlas vybraných druhů velryb.

Spisovatelka Andrea Gregušová se narodila 17. září 1973 v Trnavě. Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Komenského v Bratislavě, obor slovenský jazyk a hudební výchova. Pracuje jako lektorka slovenštiny pro cizince. Andrea začala psát "do šuplíku" na vysoké škole. V roce 2007 zkusila své pohádky nabídnout i ostatním a vyšlo to. Mimo pohádky "Gréta" má na svém kontě mnoho dalších pohádek, jako třeba "Operace ořech a jiné dědkoviny", "Červík Ervín", "Jak si Kubo prohlížel světů" a mnoho dalších.

Knihu "Gréta" naleznete zde