Jak najít správnou životní míru?

Dnes přinášíme tip na další zajímavé a inspirativní čtení o tom, jak najít správnou životní míru, abychom uchovali životní podmínky pro příští generace. Tentokrát je to kniha Anselma Grüna s názvem "Umění najít pravou míru".

Pravá míra souvisí s rovnováhou mezi různými póly, mezi kterými kmitá náš život. Najít pravou míru, tedy zdravou vyrovnanost, je umění.

V dnešní konzumní době se v mnoha ohledech proviňujeme vůči přírodě i sobě samým. Každodenní plýtvání spotřeby drancuje jak nás tak také přírodu. Zvykli jsme si na přepych, od kterého budeme jen těžko ustupovat. Autor se v této knize nesnaží moralizovat, ale na základě svých zkušeností předkládá návod, jak do budoucna najít správnou životní míru, abychom uchovali životní podmínky i pro naše příští generace.

Anselm Grün je mnich benediktinského opatství v německém Münsterschwarzachu a vyhledávaný duchovní průvodce. Patří k nejčtenějším křesťanským autorům současnosti. Napsal okolo dvou set knih. Řada z nich byla přeložena do několika jazyků, více než třicet titulů se dočkalo i českého vydání.

Knihu "Umění najít pravou míru" naleznete zde