Zahradní jezírko z recyklovaného materiálu

Zajímavou inspiraci, jak využívat druhotné suroviny, připravila společnost AZS 98, která se řadí mezi výherce třetího ročníku soutěže MPO „Přeměna odpadů na zdroje“.

Společnost AZS 98, s.r.o. vybudovala jako náhradu za původní rodinný bazén zahradní jezírko, a to zcela pomocí recyklovaných materiálů a výrobků. U jezírka je rovněž dále zapuštěna retenční nádrž, kam je sváděna dešťová voda z okapů domu, která je následně využívána na zalévání zahrady.

Ve třetím ročníku soutěže MPO „Přeměna odpadů na zdroje“ se firma AZS´98 zúčastnila ve druhé kategorii „Podnikatelské subjekty ve stavebnictví“ a s projektem „Zahradní jezírko z recyklovaného materiálu“ obsadila hezké druhé místo.

“Naším projektem bylo "přírodní" jezírko, vybudované z recyklovaných materiálů - chtěli jsme ukázat, že recykláty jsou vhodné i do rodinné zástavby, zahrad a jsou nezávadné - rostou v nich květiny a tráva a příroda je přijímá na jedničku - kolem jezírka je rušno - ptáci chodí pít, létají se nám ukazovat vážky a další vodní brouci čeří hladinu :-) Prostě, nemá to chybu!!!” uvedla jednatelka firmy AZS´98 paní Petra Kaldová na facebookových stránkách firmy.

Jak zahradní jezírko vznikalo se můžete podívat v následujícícm videu: